Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez biliyoruz. Fakat özellikle sağlık açısından ne kadar değerli olduğuna bir kere daha vurgu yapmak isteriz. Zeytinyağının tarihçesine baktığımızda M.Ö. 4500 yıllarına kadar gittiğini görebiliriz. Zeytin ağacına dair en eski kalıntı ise arkeolojik kazılarda Santorini Adası’nda bulunan 39 bin yıllık zeytin yaprağıdır.
Natürel zeytinyağlı ege otları tariflerimizde sizlere muhteşem salata tarifleri vereceğiz. Öncelikle biraz bu ot çeşitlerinden bahsedelim. Ege ot çeşitleriyle bilinen bir bölgedir. Ege otları ile ilgili festivalleri, meze çeşitlerini veya salataları elbette duymuşsunuzdur. Bu tarif yazımızda cibes otu salatası tarifini vereceğiz.
Zeytinyağlı tarifler bölümümüzde yine kahvaltı da tüketebileceğiniz enfes bir tat ile karşınızdayız. Bir önceki kahvaltılık bölümümüzde pancarlı humus tarifi vermiştik. Bu yazımızda kahvaltıda sos olarak rahatlıkla yiyebileceğiniz avokadolu humus tarifimizi vereceğiz. Humuslu tarifler vermemizin bir sebebi de nohutun besin değeri açısından oldukça önemli olmasıdır. 1 bardak haşlanmış nohutun içerisinde 10.7 gram protein, 9.6 gram lif bulunmaktadır.
Zeytinyağlı tarifler bölümümüzde sizlere ilk olarak kahvaltıda yiyebileceğiniz farklı tariflerle başlayalım istedik. Bilindiği üzere kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Klasik tariflerden uzak yeni tatlar deneyebileceğiniz tarifler vermeye çalışacağız.
Doğal zeytinyağı çeşitleri dediğimizde aslında karşımıza büyük bir deniz çıkmaktadır. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan zeytinyağlarının hikayeleri, soframıza gelmeden önce geçirdikleri süreçler, verilen emekler zeytinyağının değerini bir kez daha hatırlamamızı sağlar. Zeytinyağı çeşitleri nelerdir, kaç çeşit zeytinyağı vardır, bunların zararları neler yararları neler gibi sorular kafanızı karıştırıyor olabilir. Bu yazımızda üç zeytinyağı çeşidini anlatalım isteriz.
Zeytinyağlı dondurma mı? Tadı sahiden güzel mi? Cevap veriyoruz, evet! Hafif gövdeli, meyvemsi tatlı bir zeytinyağı seçin ve bu tarifi bir deneyin! Eğer bu tarife uyan iyi kalite zeytinyağı sizde yoksa, bizim bildiğimiz bir marka var.
...zeytin ağaçları hele de yaşlı zeytin ağaçları bana hep dedemi hatırlatıyor ve ruhunun her zaman yanımda, bana destek olduğunu hissettiriyor.
50’li yıllar... Ethem dedemiz ilk fabrikamızı kurmak için çalışmalara başlamış...
Zeytin sözcüğünün etimolojik kökeni, zeytin ağacının yolculuğu hakkında bir fikir verir bize. İbranice “zeyt” kökünden “ez-zeyt” sözcüğü ve bugün Türkçe’de kullandığımız “zeytin” sözcüğü türemiştir. Arapça “zeytun” sözcüğünden geldiği de iddia edilir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.